Nye indlæg

Kategorier

 

Hjemmebagt brød er nu engang det bedste

12-06-2014 12:55
For snart tre år siden vågnede jeg op. Jeg var sulten, så jeg tænkte, at jeg ville gå ned i Super Best og finde mig noget brød. Der var meget at vælge imellem, men der var ikke rigtig noget, som jeg havde lyst til at spise. Så gik jeg hjem, for jeg tænkte, at jeg måske skulle bage mit eget brød. Det gik jeg så i gang med. Det smagte pragtfuldt til trods for en del skønhedsfejl. Jeg delte ud af brødet til mine venner og bekendte. De kunne godt lide det – og opfordrede mig derfor til at bage mere brød. Så bagte jeg mere brød og igen spiste venner, familie og bekendte lystigt af mit hjemmebag. Jeg var så glad, for endelig havde jeg fundet en opskrift der virkede. Fejlene var blevet mindre – ja, nærmest kosmetiske, så det var let at tygge og lå godt i maven uden at man fik trommesyge eller kvalme.

En dag begyndte folk, som jeg slet ikke kendte, at spørge til mit brød. Jeg solgte lidt skiver hist og her – og snart spiste mange mit dejlige brød. Jeg begyndte at bare flere slags for variationens skyld. Uanset hvad jeg bagte, så blev det spist og mit lille hjemmebageri løb fint rundt.

Et par år efter mit første brød forlod ovnen kom der en brødfabrik forbi. De havde hørt godt om mit hjemmebag og ville gerne købe opskriften. Det var jo min opskrift, så det var jeg ikke meget for. De ville nemlig ændre i ingredienserne. Det gik slet ikke, for jeg havde jo bagt brødet på min måde i flere år. Alle dem jeg kendte og en hel del, som jeg ikke kendte, elskede jo mit brød. Derfor valgte jeg min egen opskrift på mit eget brød. Brødfabrikkerne blev lidt fornærmede, men det måtte jeg leve med. Jeg ville ikke sælge brød i mit navn, hvis opskriften ikke var min egen.

I dag bager jeg nu mit brød nummer fjorten. Det er et helt nyt brød, som jeg glæder mig meget til, at folk skal smage og melde tilbage på. Det er muligvis ikke perfekt. Det falder muligvis ikke i alles smag. Det er sikkert heller ikke helt så godt, som det brød man kan købe i butikkerne, men det er MIT BRØD.

Så hvis du en dag er sulten, så prøv et andet brød end det gammelkendte. Det kunne jo være, at du fik en positiv oplevelse. Skulle du ikke kunne lide det, så kan du jo altid vende tilbage til det færdigpakkede brød fra fabrikkerne. Men skulle du, mod alt forventning, falde i svime over noget hjemmebagt – så husk at fortælle din nabo, din kollega og din søster om brødet. Det er nemlig på den måde, at man som bager får allermest ud af sit hjemmebagte brød.

God torsdag

Michael Sørensen

Kategori: Blog

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

:

CAPTCHA Image

 
© 2017 Michael Sørensen